Seizoensactie: september, oktober, november "Het oudere dier"

Honden vanaf 7 jaar:

Afhankelijk van het ras, komt een hond gemiddeld vanaf 7 jaar in de senior fase. Ouder worden doet de hond natuurlijk niet van de één op de andere dag en daarom wordt het niet altijd opgemerkt door eigenaren.

De actie voor honden dit jaar bestaat uit een consult en uitgebreid bloedonderzoek. Het normale tarief is € 175,-; tijdens de actiemaanden bieden wij dit onderzoek aan voor € 140,-. Het plannen van een afspraak kunt u telefonisch of online doen.

Katten vanaf 9 jaar:

Wist je dat 80% van de oudere katten symptomen heeft van chronisch nierfalen?
Wanneer chronisch nierfalen in een vroeg stadium ontdekt wordt, kan de achteruitgang van de nieren zo veel mogelijk vertraagd worden.

De actie voor katten dit jaar bestaat uit een consult en uitgebreid bloedonderzoek waarbij ook een test wordt uitgevoerd om chronisch nierfalen in een vroeg stadium te ontdekken. Het normale tarief is € 207,-; tijdens de actiemaanden bieden wij dit onderzoek aan voor € 170,-. Het plannen van een afspraak kunt u telefonisch of online doen.

Konijnen vanaf 5 jaar:

Vanaf ongeveer 5 jaar leeftijd kunnen we konijnen wel senior noemen en ook bij konijnen kunnen ouderdomsklachten optreden zoals artrose, maar ook tumoren en verminderde nierfunctie kunnen optreden.

De actie voor konijnen dit jaar bestaat uit een consult en bloedonderzoek naar de orgaanfuncties. Het normale tarief is € 117,-; tijdens de actiemaanden bieden wij dit onderzoek aan voor € 90,-. Het plannen van een afspraak kunt u telefonisch of online doen.

Vogels: klein formaat (grasparkiet etc.) vanaf 10 jaar, middelgroot formaat (bonte boer etc.)  vanaf 15 jaar, groot formaat (grijze roodstaart etc.) vanaf 20 jaar

Iedereen weet dat papegaaien heel oud kunnen worden, maar ook de kleinere soorten kromsnavels kunnen leeftijden bereiken van 15 tot 25 jaar oud. De ouderdomsklachten die we vaak zien verschillen per soort. Hierbij kunt u denken aan: aderverkalking, schimmelinfecties, tumoren, nierproblemen en artrose. Met behulp van een röntgenfoto kunnen we veel van deze aandoeningen diagnosticeren en kan er indien nodig een behandeling ingesteld worden.
Tijdens de actiemaanden controleren we uw oudere vogel tijdens het consult op het gewicht en wordt uw vogel lichamelijk onderzocht. Daarnaast maken we een digitale röntgenfoto om een beeld te krijgen van de binnenkant van de vogel.

Het normale tarief is € 140,-; tijdens de actiemaanden bieden wij dit onderzoek aan voor € 125,-. Het plannen van een afspraak kunt u telefonisch of online doen.

20210814_142652.jpg
seniormaand kat.png