top of page
Seizoensactie september, oktober en november: het oudere dier

Honden

Wist u dat een hond vanaf 7 jaar als senior gezien wordt?

Net zoals mensen, worden onze huisdieren tegenwoordig gemiddeld een stuk ouder dan vroeger. Veel oudere honden krijgen op een gegeven moment last van problemen met bijvoorbeeld het gebit, de gewrichten (artrose), het hart, de schildklier of de nieren. Ook tumoren komen helaas regelmatig  voor. Hoe eerder deze ziektes en kwaaltjes vastgesteld worden, hoe meer er aan gedaan kan worden.
Wij raden daarom aan om alle oudere huisdieren minimaal 1x per jaar grondig te laten onderzoeken. Op deze manier kan er tijdig ingegrepen worden en daardoor kunnen grotere problemen vaak voorkomen of uitgesteld worden.
 

Tijdens de seniormaanden bieden wij een consult en uitgebreid bloedonderzoek aan van €171,45- voor €140,-

Katten

Wist u dat een kat vanaf 9 jaar als senior gezien wordt?

Net zoals mensen, worden onze huisdieren tegenwoordig gemiddeld een stuk ouder dan vroeger. Veel oudere katten krijgen op een gegeven moment last van problemen met bijvoorbeeld het gebit, de gewrichten (artrose), het hart, de schildklier of de nieren. Ook tumoren komen helaas regelmatig voor. Hoe eerder deze ziektes en kwaaltjes vastgesteld worden, hoe meer er aan gedaan kan worden.
Wij raden daarom aan om alle oudere huisdieren minimaal 1x per jaar grondig te laten onderzoeken. Op deze manier kan er tijdig ingegrepen worden en daardoor kunnen grotere problemen vaak voorkomen of uitgesteld worden.
Zo heeft ongeveer 60% van de oudere katten artrose, lijdt 33% aan chronische nierziekte en  heeft ongeveer 33% een (te) hoge bloeddruk.

Tijdens de seniormaanden bieden wij een consult en uitgebreid bloedonderzoek aan van €202,95- voor €170,-

Konijnen

Wist u dat konijnen met de juiste verzorging tussen de 8 en 12 jaar oud worden? Daarom bieden we voor konijnen ouder dan 5 jaar een senior check-up aan. Dit bestaat uit een consult en bloedonderzoek waarbij de orgaanfuncties gecontroleerd worden. Tijdens het consult wordt uw dier lichamelijk onderzocht en wordt het gewicht en gebit gecontroleerd.

​Tijdens de seniormaanden bieden wij een consult en het bloedonderzoek aan van €128,10 voor € 95,-

Kromsnavels

Iedereen weet dat papegaaien heel oud kunnen worden, maar ook de kleinere soorten kromsnavels kunnen leeftijden bereiken van 15 tot 25 jaar oud. De ouderdomsklachten die we vaak zien verschillen per soort. Hierbij kunt u denken aan: aderverkalking, schimmelinfecties, tumoren, nierproblemen en artrose. Met behulp van een röntgenfoto kunnen we veel van deze aandoeningen diagnosticeren en kan er indien nodig een behandeling ingesteld worden.

Tijdens de actiemaanden controleren we uw oudere vogel tijdens het consult op het gewicht en wordt uw vogel lichamelijk onderzocht. Daarnaast maken we een digitale röntgenfoto om een beeld te krijgen van de binnenkant van de vogel. Wij bieden de senioractie aan voor:

Formaat grasparkiet vanaf 10 jaar

Formaat valkparkiet vanaf 15 jaar

Formaat papegaai vanaf 20 jaar

​Tijdens de seniormaanden bieden wij het consult en de röntgenfoto's aan van €154,- voor €130,-

​Het maken van een afspraak kan telefonisch: 0204161435 of online: https://www.dierenkliniekijburglaan.nl/online-afspraak-maken

20210814_142652.jpg
seniormaand kat.png
facebookafbeelding_senior.jpg
papegaai1_edited_edited.jpg
konijnmuis.jpg
bottom of page