top of page
Seizoensactie: januari, februari, maart "Het gebit"

In januari, februari en maart besteden wij extra aandacht aan het gebit van uw hond, kat of fret. In deze maanden kunt u bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole bij de dierenarts en krijgt u een advies op maat.

Vrijwel alle honden en katten krijgen in de loop van het leven te maken met gebitsproblemen, soms zelfs al op jonge leeftijd. De gebitsproblemen kunnen veel verschillende oorzaken hebben, zoals  niet goed wisselen, standsafwijkingen, beschadigingen, tandsteen en tandresorptie. Ook bij fretten komen problemen door bijvoorbeeld tandsteen en beschadigingen voor.

Verschijnselen die uiteindelijk kunnen opvallen bij een verder gevorderd gebitsprobleem zijn o.a. pijn, stank uit de bek, verminderde eetlust, gewichtsverlies, minder speelsheid, sloomheid, bloedingen en ontstekingen.
Bij beginnende problemen valt er meestal nog helemaal niets op, terwijl dit natuurlijk wel het beste moment is om in te grijpen! Als er niet tijdig een behandeling wordt gestart, kunnen tanden en kiezen verloren gaan en kunnen er door uitzaaiende bacteriën ook in andere organen (bijvoorbeeld nieren en hart) problemen ontstaan.
 

Wanneer er een aandoening wordt vastgesteld tijdens de controle, kunnen wij samen met u een behandelplan maken. Daarnaast krijgt u informatie over wat u kunt doen om de kans op gebitsproblemen in de toekomst zo klein mogelijk te houden en ontvangt u 10% korting op een professionele gebitsbehandeling.

U kunt telefonisch (020-4161435), online ( Online afspraak maken ) of aan de balie een afspraak maken voor de gratis gebitscontrole.

bottom of page